Lovasok A Nagyvilágban.Minden mit tudni kell a lovakról!

"A ló hátán van a földi mennyország"

 

csemege:    

 Hozzávalók:


  2 szelet fehér kenyér
  1 alma

  1 narancs vagy mandarin

  2dl korpa

  1 gyömbéres keksz

Elkészítés:
Öntsünk vizet a korpára, és kevergessük, amíg könnyen kenhető nem lesz.
Kenjük rá a korpára az egyik szelet kenyérre.Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket, valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára.Most rakjuk rá a másik szelet kenyeret, és díszítsük gyömbéres keksszel.

                                          

 

Karácsonyi kétszersült: 

 

 

 Hozzávalók:
  2 egész kétszersült
  4 szem alma
  2 db sárgarépa

 


Elkészítése:
1. Daraboljuk fel az almát és sárgarépát
2. Keverjük össze, és tegyük a kétszersültek közé
3. Az egyik fél almával díszítsük a közepén

 

                         

                                                 

Répacsemege:


 Hozzávalók:
  Répa
  Juharszirup
  Zab

 

Elkészítése:
Mártsuk a répát a juharszirupba,majd a zabba- és máris kész a csemege!!!

   

 

Lócukorka:


 Hozzávalók:

  200g teljes kiőrlésű liszt
  150g korpás zabpehely
  225g cukorrépaszirup vagy méz

 

Elkészítése:
Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból.Ha a tészta túl kemény, öntsünk hozzá vizet, ha túl híg, szórjunk bele lisztet.
Formázzunk tetszés szerinti formájú apró süteményeket a tésztából. Melegítsük elő a sütőt 180 C -ra, és süssük keményre a süteményt, de ne égessük oda.

 

           

                                                          

Répasüti:


 Hozzávalók:
  2,4 dl száraz zab
  2,4 dl liszt
  2,4 dl feldarabolt sárgarépa
  1 teáskanálnyi só
  1 teáskanálnyi cukor
  2 teáskanálnyi napraforgóolaj
  0,6 dl víz
  0,6 dl juharszirup


Elkészítése:
A fenti sorrendeben keverjük össze a hozzávalókat egy edényben.
Gyúrjuk belőle kis golyókap, és helyezzük ezeket egy kivajazott tepsire.
350 C-on 15 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

 

       

                                                                 

Wellness csemege:


 Hozzávalók:
  2,5 dl gyümölcsös müzli
  1 friss alma
  2 evőkanálnyi méz
  Rostos gyümölcslé


Elkészítés:
Öntsük rá a gyümölcslevet a müzlire, várjuk meg, amíg felszívja a gyümölcslevet.
Reszeljük le az almát, és keverjük hozzá a müzlihez. Öntsünk mézet a keverékhez.
Kedvenc lovunknak ízleni fog ez a finom, egészséges cseme.

 

           

                                                                      

Töltött alma:


 Hozzávalók:
  4 szem alma
  2 db sárgarépa
  250g zab
  4 kanál szörp

 

Elkészítése:
1. Mossuk meg az almát, és vágjuk ki a magházát,
üreget képezve az alma belsejében.
2. Szeleteljük fel a sárgarépát
3. Keverjük össze a répadarabokat a zabbal és a szörppel
4. Töltsük meg az almát a keverékkel, és találjuk.

 

         

                                                         

 Alma cipó:

  Hozzávalók:
  1 nagy alma
  Egy kevés zab
  Rozsos kétsesült, morzsálva répadarabokkal


Elkészítése:
Vágd le az alma felső részét, tedd félre.Kapard ki a gyümölcs belsejét.
Keverd össze a zabot, a morzsát és a répadarabokat.Facsard ki s kikapart almát, és add a gyümölcshúst a kevrékhez.
Töltsd az egészet az alma üregébe, és tedd a tetejére a félretett almakalapot.

 

Répa ínyenc:

 Hozzávalók:
  1 répa
  méz
  zab


Elkészítés:
Mass meg és pucold meg egy nagy répát. Kend be mézzel, majd forgasd zabba, hogy a répát teljesen befedje.

 

     

                                                      

Zsúrcsemege:


 Hozzávalók:
  6 szelet rozsos kétszersült
  2 alma
  1-2 db répa
  egy kevés pépesített cukorrépa(12 óráig áztatni)


Elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat, és kend a krémet a kétszersültekre.Díszítsd salátalevéllel.

         

                                                  

 Mézes szendvics:


 Hozzávalók:
  2 szelet rozsos kétszersült
  méz


Elkészítése:
Bőségesen kendd be mézzel az egyik kétszersültet, és borítsd be a másik szelettel.Egyszerű és nagyszerű lónyalánkság.

 

     

                                                       

Gyümölcsös répapép:


 Hozzávalók:
  1 szelet sárgadinnye
  1 banán
  szőlő
  1 alma
  20 dkg pépesített cukorrépa(12 órás ászatás után)
  20 dkg zab


Elkészítés:
A cukorrépapépet keverd össze a zabbal.
Szeleteld fel a gyümölcsöket, és halmozd a répás zab tetejére

 

           

                                               

Lovak isteni eledele:


Hozzávalók:
 7 dkg búzakorpa
 méz
 forró víz


Elkészítés:
Öntsd a forró vizet (óvatosan!) a korpára, keverd hozzá a mézet, és hagyd kézmelegre hűlni.
Istenien esik majd a lovadnak egy hűvös, esős lovaglás után.

 

     

                                                     

Fehérrépás finomság:


 Hozzávalók:
  1 fehérrépa
  1 alma
  1 körte
  2 sárgarépa


Elkészítés:
Vágd le a fehérrépa tetejét és vágd üregesre a közepét.
Szeleteld fel a gyümölcsöket, és töltsd a répa belsejébe.
Tedd vissza az elején levágott kalapkát.

 

       

                                                  

Pónicsemege:

Hozzávalók:
  1 alma
  1 banán
  kevés pépesített cukorrépa(12órás ásztatás után)


Elkészítés:
Vágd össze a gyümölcsöket, és keverd a cukorépapéphez.

 

Korpás süti:

Hozzávalók:
  búzakorpa
  almák
  répák


Elkészítés:
Öntsd a korpához annyi vizet, hogy kemény masszát kapj.
Tedd ki egy tányérra, és formázd  torta formájúra. Répa- és almaszeletekkel díszítsd.

 

                                                         

Fincsi ló csemege:

 Hozzávalók:
  fél alma
  1 répa
  2 szelet rozsos kétszersült


Elkészítés:
Vékonyan szeleteld föl az almát és a répát, és tedd a kétszersültek közé. Egy szénaszállal kötözd össze, és készen is van egy kedves ki meglepetés a lovadnak.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 8
Heti: 21
Havi: 57
Össz.: 31 780

Látogatottság növelés
Oldal: Lovas receptek
Lovasok A Nagyvilágban.Minden mit tudni kell a lovakról! - © 2008 - 2024 - lovasokanagyvilagban.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »